Slider afbeelding 3
Slider afbeelding 2
Slider afbeelding 1
Slider afbeelding 4

Soorten stucwerk

Stucwerk is er in vele soorten. Zo is het ene type stucwerk helemaal glad, terwijl het andere type wat meer structuur heeft. Gezien de uiteenlopende keuzes is het niet gek dat u niet meteen weet wat het beste of mooiste is voor uw woning. Op deze pagina zullen wij de verschillende soorten stucwerk voor u op een rijtje zetten.

Spackspuiten

Spackspuiten is een mooie en voordelige optie op het gebied van stucwerk. Spackspuitwerk kan zo goedkoop zijn door de werkwijze die er gehanteerd wordt. In tegenstelling tot andere type stucwerk, wordt er bij spackspuitwerk gewerkt met een machine, wat veel tijd scheelt. Nadat het stucwerk is aangebracht kunt u kiezen voor een gladde afwerking, of voor een afwerking met structuur.

Leemstuc

Traditioneel stucwerk wil zeggen dat de stuclaag op een ambachtelijke wijze wordt aangebracht op wanden en plafonds. Bij traditioneel stucwerk wordt gebruik gemaakt van gips of cement gebonden materialen. Dit heeft te maken met de ondergrond en de ruimte waar het stucwerk word toegepast. Zo kan traditioneel stucwerk gebruikt worden als afwerking maar ook als onderlaag voor saus werk en tegels of spuitwerk.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk is ideaal en vrijwel onmisbaar als u uw wanden wilt laten behangen. Behang dient namelijk aangebracht te worden op een strakke muur, zodat het goed kan hechten aan de ondergrond.

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is, zoals de naam al doet vermoeden, stucwerk dat aangebracht wordt vóór het sausen. Wilt u uw muren laten verven in een bepaalde kleur? Kies dan voor dit type stucwerk, zodat uw wanden die mooie gladde uitstraling krijgen in een kleur van uw keuze.

Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk zal uw wanden een luxe en warme uitstraling geven. Door de bijzondere manier van stucen, ontstaat er een soort marmerachtig patroon in het stucwerk. Het is bovendien mogelijk om Italiaans stucwerk af te laten werken met een glanslaag. Het fijne aan dit type stucwerk, is dat het waterafstotend is. Het aanbrengen van Italiaans stucwerk is erg arbeidsintensief, waardoor de prijs hiervoor wel wat hoger ligt.

Sierpleister

Een ander type stucwerk, is de sierpleister. Dit is stucwerk waarin een structuur zichtbaar is. Deze structuur wordt gecreëerd door kleine korreltjes marmer of graniet. Het fijne aan een sierpleister is dat het meteen aan te brengen is in de kleur die u wilt. Bovendien kunt u zelf kiezen hoe fijn of grof u de structuur van het stucwerk wilt hebben. Aangezien dit type stucwerk een van de sterkste varianten is, kunt u rekenen op een kras- en stootvaste afwerking.

Betonstuc

Betonstuc is een type stucwerk waarmee u uw wanden een gladde en stoere look kunt geven. Het stucwerk is waterdicht, waardoor het ook uitermate geschikt is voor in uw keuken of badkamer. Betonstuc kan door middel van een pigmentpoeder in de kleur van uw wens worden aangebracht.

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een afwerking met een korrel.

De korrel kan aangebracht worden in meerdere diktes; van fijn tot grof.

Dit materiaal kan toegepast worden op plafonds en wanden.

Spackspuiten is een van de vele mogelijkheden van muren stucen.